Det er ikke størrelsen, der afgør om selvomsorg kan forbedre din sundhed!

Når vi taler om at skabe et sundere samfund, skal vi stille nogle specifikke spørgsmål, som de fleste mennesker aldrig overvejer.

I stedet for at spekulere på, hvordan vi kan slanke befolkningen, eller hvordan vi kan fortsætte med at uddanne ungdommen og familierne i næringsstoffer og vitaminer i frugt og grønt, er det tid til at stille forskellige spørgsmål. 

Det er på tide at virkelig undersøge, hvad vi prioriterer, når vi taler om sundhed, og om denne prioritering faktisk påvirker mennesker positivt eller ej. Det er på tide at overveje en ny måde, et paradigmeskifte, til et sundhedsmæssigt perspektiv på krops størrelser, der overvejer, hvorledes individets evne til selvomsorg kan inspirere sundhed.

Vi burde spørge …

Hvordan ville verden være anderledes, hvis vi elsker og har fred med alle kroppe, uanset deres størrelse?

Hvordan ville vores sundhed som kollektiv være anderledes, hvis vi støtter hvert individ i deres egen selvomsorg?

Hvordan ville vores mentale sundhed som en kollektiv være anderledes, hvis vi opmuntrer til selvomsorg baseret på individets behov, i stedet for fornægtelse og selvhad?

Forskning viser, at fokus på selvomsorg kan have markant positiv virkninger på sundheden. Forskning viser også, at stigmatisering, som diskriminationen og fordømmelser, individer oplever på baggrund af deres vægt, har en dybtgående negativ indvirkning på deres helbred. Så jeg tror, at disse spørgsmål er ret let besvaret.

Hvis vi udrydder stigma og understøtter selvomsorg, ville vi være sundere og lykkeligere mennesker, uanset vores krops størrelse.

Klar til at skabe fred med din størrelse og krop?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *